Parkeergarages in Wilrijk: een verstandige belegging

Hoe laat je je spaargeld renderen in deze onzekere tijden? Geld op een spaarrekening verliest in waarde, dus dat is niet meteen een aanrader. Ook de beurzen zijn volatiel en risicovol. Je geld in een sok onder je matras leggen lijkt ons ook niet ideaal. Investeren in vastgoed vormt in deze context een interessant alternatief. Heb je al eens gedacht aan parkeergarages? Dat is een interessante niche, zeker als het om parkeergarages gaat zoals die van Neerland Park in Wilrijk. We leggen uit waarom.

Eerst en vooral is de locatie van deze garages een absolute winner. De buurt van Neerland Park is er een met een aanzienlijke groeimarge. Nu investeren in een parkeergarage op deze plaats is mee profiteren van de stijgende vastgoedprijzen in dit district. Wie slim wil investeren grijpt nu zijn kans en wacht niet tot Wilrijk een pak duurder wordt!

Talloze voordelen
Los van deze specifieke voordelen van Neerland Park, valt er nog heel wat te zeggen voor investeren in parkeergarages. Zo heb je bij de verhuur van een garage heel wat minder administratieve rompslomp dan bij de verhuur van een woning. Er is bijvoorbeeld geen plaatsbeschrijving nodig. Het betreft ook contracten van korte duur: een garage verhuur je doorgaans per maand of per jaar. Dat levert je een grotere flexibiliteit op als verhuurder. Het risico op schade en daarmee samenhangend waardevermindering van het eigendom is zo goed als onbestaande. Verder heb je nauwelijks onderhoud. Ook problemen met wanbetalers zijn schaars: de huurbedragen zijn lager en wie een garage huurt, heeft doorgaans ook de middelen om ze te betalen. Daarenboven is het risico op leegstand miniem. Ook de wijzigende parkeerpolitiek van veel steden vormt een incentive om te investeren in parkeergarages. Steeds meer steden plaatsen ook parkeermeters in de randgemeenten. Deze ontwikkeling zal de vraag naar garages alleen maar doen toenemen.

Mooi rendement
Last but not least: ook het rendement van een garage is een aantrekkelijke factor. Je kan het vergelijken met dat van een appartement. Daar tel je echter veel grotere sommen neer bij aankoop en zijn de onderhoudskosten vaak aanzienlijk. In Antwerpse randgemeenten zoals Wilrijk loopt de huurprijs van een parkeergarage al snel op tot 90 euro per maand. Gezien de beperkte investering levert dat een mooie opbrengst op: een nettorendement van 3 tot 3,5 procent op jaarbasis is realistisch. Het mag duidelijk zijn: investeren in een parkeergarage in Neerland Park is zonder enige twijfel de moeite van het overwegen waard!
 

Heb je interesse?

NEEM CONTACT OP