Het Eilandje vormt met de jachthaven een bruisende nieuwe stadswijk aan het water, gelegen in het noorden van Antwerpen.
Het laatste decennia werd er intensief gewerkt aan de herontwikkeling van dit voormalig havengebied. De Scheldekaaien vlak achter Eiland worden op dit moment volledig heraangelegd. Dat levert binnenkort een mooie wandelzone op die u via het water van de Schelde helemaal tot in de stad brengt. Ook vanuit uw appartement geniet u mee van de sereniteit die de rivier biedt. Het Eilandje zelf is een bruisende buurt met een perfecte dynamiek tussen beweging en rust.

 

The Independent: Eilandje bij 10 hipste Europese buurten.
Het Antwerpse Eilandje is door de Britse krant The Independent verkozen tot een van de hipste buurten van Europa. Het Eilandje prijkt in de top tien van 'Europe's coolest neighbourhoods'. De krant heeft het over de opwaardering van de wijk, die vooral te danken is aan de opening van het Museum Aan de Stroom in 2011. "Ga zeker naar het dak van het MAS voor het fantastische uitzicht over de stad en de rivier", restaurants en discotheken zijn de moeite. Veel daarvan zitten in oude magazijnen, vooral het Felix Pakhuis is een pareltke."