Vlakbij Antwerp Zuid is de wijk ’t Zuid. Een trendy hotspot, met een uitstraling tot ver buiten Antwerpen. Dat is ook logisch, met al die exclusieve boetiekjes, kunstgalerijen, hoogstaande musea, hippe restaurants, coole concept stores … Als inwoner van Antwerpen Zuid ligt dat voor u allemaal op loopafstand. Het overvloedige groen in de nabijgelegen parken, maar ook in het algemene straatbeeld, naast de winkels, scholen, kindvriendelijke speeltuinen, horeca en andere voorzieningen maken van de wijk een absolute droom om te wonen.

In het majestueuze Koninklijk Museum voor Schone Kunsten haalt u als kunstliefhebber uw hartje op, maar dat geldt ook voor de vele andere kunstgalerijen en musea. Ook het indrukwekkende gerechtsgebouw drukt zijn stempel op de buurt. De aanwezigheid van een aantal hoog aangeschreven hogescholen zorgt voor een extra cachet. 
Zin om even uit te rusten na een drukke dag? Op enkele minuten stappen vertoeft u al op de Vlaamse Kaai. Daar, langs het zachtjes kabbelende wateroppervlak van de Schelde, is het heerlijk uitwaaien. Ook een aanrader voor wie gezelligheid hoog in het vaandel draagt: elke week is het heerlijk rondstruinen op de grote Vrijdagsmarkt in het begin van de Lange Elzenstraat.